Spexets alla grupper

Från A till Ö

Picture of Arr

Arr

För varje enastående musiknummer som syns på scen så har Arrgruppen arrangerat låtarna för bandet att spela eller för kören och squådis att sjunga.

Picture of Bandet

Bandet

Ett spex är inget spex utan massor av musik, och det är vi i bandet som spelar musiken, live, under föreställningarna. Vi spelar även på spexpubar när andan faller på.

Bügg

Bügg bygger dekoren till spexet. Vi fixar alltså allt som står på scenen, inklusive kullisser.

Chefsgruppen

Chefsgruppen består av alla chefer för övriga grupper samt chefer som är ansvariga för ekonomi och synk. Chefsgruppen är ansvariga för gemensamma riktningen och är ansvariga gentemot resten av spexet.

Dans

Dansgruppen dansar till och koreograferar spexets musiknummer.

Direqtionen

Direqteurerna är högsta hönsen ytterst ansvariga för METAspexet. De leder chefsgruppen och ser till hela spexarbetet flyter på bra.

Fotofilm

Fotofilmgruppen dokumenterar spexet från början till slut, genom att fotografera och filma större rep, gruppmöten, pubar och event, och till slut föreställningarna under våren!

Grafiq

Grafiqgruppen tar fram allt grafiskt material som behövs för spexet, både internt och externt. Det kan vara allt från märken och merch till posters och programblad eller vad vi är taggade på att göra!

Picture of Kostym

Kostym

Kostymgruppen är den grupp som designar kostymer till spexets olika karaktärer och alla andra som står på scen. Vi arbetar tillsammans med Sminq och Dekåren för att ta fram och ge liv åt de karaktärer som Manusgruppen skapat.

Ljud och Ljus

Det är vi i Ljud- och Ljusgruppen (även kallad LoL) som fixar med det mesta som gäller teknik i spexet. Vi ser till att bandet hörs och sqådis syns, fixar så att det lyser i fina färger, trasslar med sladdar och petar på coola prylar.

Lyrique

Lyriquegruppen skriver texterna till spexets många och viktiga musiknummer. Vi skriver nya texter för redan existerande låtar så att de ska passa till spexet.

Manus

Vad vore ett spex utan ett manus? Fullständigt kaotiskt, såklart! Manusgruppen är de som ansvarar för att lägga grunden för hela spexet. Vi skriver repliker, brainstormar skämt och ordvitsar samt ser till att spexet följer en fin dramaturgi som publiken kan följa med i.

Sminq & Hår

Sminq & Hår-gruppen är de som teatersminkar och hårfixar på de som står på scen! Sminq planerar också karaktärers smink baserat på karaktärernas personligheter!

SpexM

SpexM är METAspexets helt egna klubbmästeri. Vi håller i pubbar och sittningar för spexet, både internt för spexare men även vissa event för Data- och Mediasektionerna. Vi ser även till att spexet är mätta och belåtna under föreställningarna då vi lagar mat.

Squådis och Regi

Utan squådisgruppen blir det inget spex! Det är squådisar som gestaltar manusets karaktärer och b låser liv i dem för publikens nöje! Har du något att säga till de? Gör ett utrop!